В 16,30 часа днес благодарение на светкавичната намеса на спасителите, плажуващо момиче и медицинските екипи на ДКЦ 1 спасиха от удавяне 14-годишно момче. То започва да се дави при жълт флаг, като първа се притичва на помощ плажуваща девойка, след което идват и спасителите и детето е било спасено.Оказана му е първа медицинска помощ от екипите на ДКЦ 1 „Св. Клементина”, стабилизирано е на място и е пуснато в дома си, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов, цитиран от "Петел".

Само за ден в сряда 26 август спасителите и медицинските екипи на ДКЦ 1 „Св. Клементина” спасиха двама чужденци и една българка от удавяне при тежки водни инциденти д-р Иван Иванов. Две от произшествията са станали на едно и също място – „Голям плаж” на Сириус в курорта „Св. Св. Константин и Елена”. При жълт флаг в 11 часа на Слънчев ден 32-годишен молдовец започва да вика за помощ, защото не може да излезе от водата и нагълтал доста вода. След като го изваждат от морето веднага е поставен на системи и различни манипулации и след известно сталибилизиране е изпратен в УМБАЛ „С. Марина”.

В 12,30 70-годишна жена от Софийско е ударена от силна вълна и започва да се дави. Извадена е в тежко състояние, приложена е пълна реанимация и след оказаната първа помощ е откарана в реанимацията на УМБАЛ „Св. Марина”, като справката показа, че вече е по-добре и няма опасност за живота й. Докато е оказван помощ на жената по същото време и на същото място започва да се дави 58-годишен руснак. След като го извадат от водата е поставен на системи и пълна реанимация и след известно стабилизиране е откаран в УМБАЛ „Света Марина”.

Същияг ден рано сутринта на Варненския плаж в 8,30 часа се давел 60-годишен руснак, попаднал в дънна яма, който бързо е изваден от водата. Оказана му е първа помощ от медиците на място и след възстановяване е изпратен в хотела си. На обяд в 12,30 часа е имало неводен инцидент. Жена с 4 деца се оплакала от силна болка в гръдния кош, без да се е удряла или травмирала в морето. След прегледа се оказва, че състоянието е пневмоторакс и е изпратена в МБАЛ „Света Анна”, откъдето са потвърдили диагнозата.

В понеделник 24.08. на Южния плаж две 12-годишни момчета попадат в дънна яма едното в 11,30 часа, другото в 12 часа. Много бързо се намесват спасителите и медицинските екипи, включени са на системи на място и след стабилизиране са пуснати в домовете си.