Вместо да давате куп пари за скъп фитнес инструктор и да се ограничавате от всичко, когато си избирате обяд, ходете пеш.

Обездвижването отдавна е ясно, че е сред основните причини за редица болести. В същото време ако работите на бюро и цял ден стоите пред компютъра, най-добре поне докато отивате и се връщате от работа. да ходите пеш.

Дори и да живеете в краен квартал винаги можете да слезете една спирка по-рано и да походите. Освен това ходенето пеша ще забърза метаболизма ви и ще ви ободри. Вечерната разходка пък ще освободи съзнанието ви от натрупаните проблеми през деня и ще ви помогне да си отпочинете и след това да спите по-добре.

Лятната отпуска пък предлага възможност да направите ходенето пеш още по-полезно. Разхождайки се сутрин рано и вечер след залез, можете да вдишвате полезните йодни изпарения. Те са особено полезни за хората, които страдат от аспираторни заболявания, както и за хората, които имат проблем със щитовидната жлеза.

В същото време, ако имате разширени вени, то морската вода може да облекчи състоянието ви. На фона на това пък пясъкът масажира краката ви. Самата разходка и спокойствието на морето също действат положително на съзнанието ви и повишават нивата на серотонин в организма.