Съпругата на убития доктор Николай Иванов на Кабакум в неделя оставя вдовица жена му Елена с две малки деца – на 18 месеца и на 3 годинки.Според сайта младата жена, която също е лекар по професия, е в шок след зловещата стрелба в кооперацията, където баща й имал апартамент. С нея е проведен кратък разпит пред съдия, твърдиintrigi.bg. 

Бизнесменът Румен Викторов Иванов извадил револвер „Смит и Уесън“ и надупчил с 4 куршума зет си. Един от изстрелите – пети, не е попаднал в целта.

Двойката била в ужасни отношения малко повече от година. Семейството, което живеело в София и се ползвало от екстрите, осигурени от богатия тъст, започнало да се разпада. Твърденията са, че Николай нагрубявал и биел съпругата си. Какви са били причините, тепърва ще разберем.

Така се стигнало до подаването на молба за развод от нейна страна.

Окончателната раздяла трябвало да се реши през есента по съдебен ред. Елена и Николай водели дело и за децата, които, по информация на Intrigi.bg, често ставали свидетели на побоите над майка им. Имуществени битки нямало, тъй като богатата била съпругата.

Във фаталната неделя зетят пристигнал неканен и буквално нахлул в жилището на Кабакум, което се води собственост на фирмата на строителния предприемач Румен Иванов. Дъщерята Елена и той си стояли кротко и си говорели. Децата също били в апартамента, но не е ясно дали са били в същото помещение. Елена силно се изплашила от внезапното посещение, а децата се разплакали, твърди баща й в свои показания.

Пак по показания на тъста, Николай го изблъскал и се насочил към съпругата си. Тогава Румен извадил зареденото оръжие и го прострелял от близко разстояние няколко пъти. Балистичната експертиза не е готова, но по непотвърдена информация част от патроните в револвера са били стоппатрони. Не е ясно и как докторът се е озовал почти на улицата, където бил намерен починал.

Вчера в съдебната зала, където Румен Иванов бе задържан за постоянно от състав на Варненския окръжен съд, бе изнесена информация, че той е употребил алкохол. . 

Фрапиращо е изявлението, което направил пред полицая, дошъл на местопроизшествието – че убил зет си, за да не пострада някой друг.Това навежда на мисълта за умисъл, но може и за е действал екстремно да защити дъщеря си и внучетата си - момче и момиче.

Все още много въпросителни има около случая. На ревизия вероятно ще бъде подложено и обвинението по чл. 116, ал.1, т.6.

Ако бизнесменът обжалва ареста си, това ще стане на 1 септември.