Възрастна столичанка се обадила на телефон 112, за да подаде сигнал за мистично същество от типа на Йети, което живее на Витоша. Уплашена старица докладвала на дежурната служителка, че нещо, което е виждала само по филмите, броди около дома й, пише в. "Телеграф".

Странно животно се приближило на 22 август до оградата на двора й над село Кладница. Според описанието на възрастната жена звярът наподобявал нещо средно между маймуна и човек, а височината му надхвърляла два метра. Получовекът издавал оглушителни писъци, последвани от паузи с тишина и някакво странно ръмжене. Той стоял на два крака, а после падал на четири крака. В един момент започнал да издава тъжни звуци, наподобяващи гласа на човек. По думите на пенсионерката съществото стояло на полянката и сякаш търсело някакви корени на растения. В един момент станало рязко и започнало да души въздуха като куче. После избягало с високи подскоци към гората.

Малко по-късно мъж се обадил с изумителен разказ за необяснимо същество, но на Столичната община. Човекът се похвалил, че е направил снимка с телефона си, на която се вижда космат звяр. Той се заканил да я покаже лично на кметицата Йорданка Фандъкова. Селянинът се интересувал дали някоя горила не е избягала от столичния зоопарк.

Учените предполагат, че Йети е липсващото еволюционно стъпало между маймуната и човека. В различните народи то се нарича още Голямата стъпка и Снежния човек.