По случай 10 години от създаването на Facebook, социалната мрежа предлага виртуално пътуване назад в спомените ви. Компанията на Марк Зукърбърг е разработила видео, което събира най-харесваните и най-споделяните снимки и статуси от създаването на профила ви до сега и ви ги показва в рамките на една минута. Инициативата е озаглавена "Поглед назад" (A look back) и предлага избрани моменти от началото на присъствието ви в мрежата до сега.

На фона на приятна музика се връщате назад в годините и си припомняте местата, които сте посетили, приятелите, с които сте излизали, моментите, които сте увековечили, шедьоврите, които сте сготвили или нарисували и всичко, което сте споделили във Фейсбук. По този начин Марк и компания ни напомнят, че колкото и да сме "онлайн", истинският живот всъщност се случва извън мрежата. Тя само ни помага да общуваме по-добре и идеите ни да достигат до повече хора, както и да държим връзка с приятелите, които са далеч от нас.

На www.facebook.com/lookback ще видите своите собствени спомени, подбрани от Facebook, но не можете да гледате видеото на никой друг. Клипчето е подписано от "Марк и екипът на Facebook".