Жените най-добре отслабват, след като бъдат изоставени от партньора, установи проучване, цитирано от британския вестник "Дейли мейл". Според проучването в първия месец след разлъката дамите губят средно по 2,3 килограма от теглото си.

Изследването било поръчано от фирмата за хранителни добавки "Форца". Зарязаните дами, ако останат цяла година без половинка, допълнително се вталяват, като губят до 6,35 килограма от теглото си.

"Диетата на разбитите сърца",

която се основава на загуба на апетита след болезнена раздяла с любимия, наистина действа, установи проучването при 46 на сто от интервюираните. Но отслабването не се дължало само на стреса.

Отново свободните жени държали да изглеждат по-атрактивни, когато отново излязат на "пазара на необвързаните".

Седемдесет и седем на сто от анкетираните британки доверили, че са били много по-слаби като необвързани, отколкото когато са имали партньор.

Жените, които сами предизвикват раздялата и загърбват своята половинка, слабеят два пъти по-малко, установява още проучването. Те губят само 1,36 килограма първия месец и 3,1 кг след първата година от разлъката.

От изследването проличало, че ключов фактор при загубата на тегло след прекратяването на любовната връзка е кой кого изоставя.

Пагубно за талията на дамите се оказвало изживяването на дълготрайна любов с нов партньор.

75 на сто от участвалите в анкетата доверили, че качвали доста килограми по време на новото романтично преживяване. Колкото по-дълго време изкарвали с новия партньор, толкова по-пълни ставали британките.