Софийски градски съд освободи от ареста автокрадеца Ярослав Димитров-Яро, който ядоса дори Бойко Борисов. Съдията по делото Иван Коев нареди Яро незабавно да бъде освободен от ареста. Автокрадецът беше заснет на 14 август от охранителна камера да задига „Ауди“ и БМВ в София. Премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството се възмути, че 32-годишният мъж върши престъпления, докато е под домашен арест.Според съдия Иван Коев няма доказателства, че Ярослав Димитров е човекът, който е откраднал BMW-то и аудитото от кв. Манастирски ливади и е записан от камерите. Съдията дори посочи, гледайки Яро, че не може да твърди с категоричност, че мъжът от записа на камерите и този, който е пред него, са един и същи човек, съобщи "24 часа"

Съдия Коев, който е докладчик по делото, се позова на две експертизи на записа от камери, направени от СДВР и НИКК. Според тях също не можело да се даде категоричен отговор, че Ярослав Димитров е човекът, записан от камерите. Експертите от НИКК откриват сходство в брадичката и овала на лицето между човека от записа и Яро, но заради колоните в гаража, шапката на главата на мъжа и тъмнината, не можело да са сигурни на сто процента.

Съдия Коев каза още, че всички 5-ма свидетели по делото са полицаи и затова техните показания не са убедително доказателство. Освен съдия Иван Коев, председател на съдебния състав, бе съдийка Вера Чочкова, която бе кандидат за главен съдебен инспектор.

Съдия Иван Коев е този, който ще гледа делото срещу Владимира Янева. Той е и магистратът, който оправда Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров за подкуп.