80-и рожден ден отпразнува вчера дългогодишният спортен функционер от Русе Цветан Сейковски. Пъргав и в отлична форма, той почерпи близки и приятели за достолепния си юбилей.
Сейковски бе зам.-председател на ОК на БСФС от 1968 до 1997 година. Казва, че този период спокойно може да се нарече златните години на русенския спорт. И цитира имена на популярни спортисти - борците Огнян Илиев и Валентин Йорданов, лекоатлетите Софка Попова, Анелия Нунева, Надежда Георгиева, кануиста Иван Бурчин, майсторите в акробатиката. 
„Тогава имаше перфектна система, методисти, квалифицирани треньори, които се учеха всеки ден. Днес треньорите са в пенсия, специалистите са малко, спортът по центровете не се финансира както трябва и е в разруха“, казва Сейковски, добавяйки, че е сред основателите на Спортното училище в Русе. 
Самият той е тренирал любителски баскетбол. 
„Горд съм, че догодина Русе ще бъде европейски град на спорта. Сега базата се разшири. Гледам новата писта на Градския стадион и й се радвам. Направиха се и много други подобрения. Главното е да се обхванат повече деца, въпреки че изборът вече не е толкова голям“, препоръчва Сейковски.
И се надява, че Русе ще излъчи своите олимпийски представители на игрите в Рио.
„Спортен град като нашия заслужава да има състезатели в Бразилия“, категоричен е юбилярът.