Докато пътувал от Люлин през Филиповци с такси (Росен Петров не кара кола - бел. ред) водещият става свидетел на драматична сцена - фолксваген пасат, изпреварвайки при лоша видимост бус, удря майка с тригодишно дете .

Майката хвърчи два метра и изпада в шок.

“Плачеше и викаше: Убиха детете ми, убиха детето ми. Шофьорът на пасата, също изпадна в шок. Той си предложи веднага помощта, за да ги откара до болница, но майката не искаше и да чуе да се качи в неговата кола”, разказа Петров - “Тогава казах на шофьора на таксито ми да спре.

Слязох и понеже съм завършил школата в Симеоново запазих хладнокръвие - накарах майката с детето да се качат в нашата кола, взехме документите на шофьора с пасата, а той съвсем коректно караше през цялото време зад нас до “Пирогов”. Закарахме майката и детето - имат охлузни рани, а детенцето и хематом. Имаха съмнения за пукната глава, но мисля, че не се потвърдиха. Като цяло са в добро ощо състояние и писанията, че съм спасил дете и майка са леко преувеличени. Просто помогнах на пострадали, така както би направил всеки на мое място.
След това дадох показания и после си продължих по пътя. Не е вярно, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, каза още водещият пред “24 часа”.