Чух виковете на жената, отидох и видях детето по корем, с ръчичката напред. Това си спомни пред bTV една от жените, намерили вчера 21-годишния Мехмед. След 4-дневно издирване момчето бе открито мъртво на скат между местността Балабаница, където за последен път е видяно живо, и Яденица. Над 300 души се включиха в издирването, сред които доброволци, полицаи и пожарникари.От първия ден търсим в района, но никой не предполагаше, че ще стигне толкова далеч. Предполагаме, че го е изплашило някакво животно, сподели друга от доброволките, открили младежа, Хатидже Мохамед. 

За да отиде детето толкова далеч, то е било подплашено от животно, не виждаме друго, повтори думите й друга жена. „Това е много труднодостъпно място, има камъни, паднали дървета. Явно от умората, от дъжда, който е валял в момента, и изплашен от животно, е изгубил посоката“, допълва Хатидже. Разстоянието е на половин час, ние го взимаме за 15 мин, обясни още тя. 

Изгубихме едно младо момче, което можеше и щеше да е в полза на обществото. Той беше отишъл с родителите си, за да си осигури парите за семестъра, защото няма откъде. Момчето не отишло от хубаво, отишло е от зор, изтъкват жените. Толкова години управниците не са отворили едно работно място, изхранваме се с боровинки, гъби и мляко. От млякото се изкарват 4,80 лева на ден. Боровинките не са за постоянно препитание, те са 20 дни в месеца. Един килограм боровинки струва 4 лева, а докато ги набереш, докато ги изчистиш... Много е трудно, но сме принудени. Искаме децата ни да учат, да са в обществото на България, допълват още хората.