Таксиджията убиец от "Цариградско шосе" Михаил Куртев отново е хванат пиян, след като погуби двама души и осакати други десет. Вместо да се поправи след получената присъда, бакшишът бил изловен да пие алкохол, докато е пуснат от затвора да работи, съобщава "България Днес".Куртев получи 9 г. решетки, но бе пратен да изтърпява присъдата си в общежитието от открит тип в Казичене. Тъй като пандизчиите там имат право да бъдат наемани за работа, частна фирма проявила интерес и взела джигита на работа. Така той можел да намали наказанието си, като два изработени дни му се приспадат за три лежани, пише 24chasa.bg.

Пътният екзекутор не издържал на алкохолната си зависимост и започнал да порка през работно време, потвърдиха от ръководството на общежитието. Лично шефът на "Казичене" Станислав Стоянов е направил проверка на обекта и е заварил Куртев да се налива с друг осъден. Двамата си пийвали, въпреки че им е забранено дори да близват.

Затова таксиджията е пратен в наказателна килия, където ще стои в изолация две седмици. "И това няма да го спре", смятат близките на прегазената 25-годишна Станислава Асенова-Съни.

Майка й Мирослава обяви пред "България Днес", че изобщо не се учудва от новината. "Не съм изненадана. Още от поведението му в съда се видя, че той се държи като идиот, който не може да носи отговорност. Показа, че е непукист и не се трогва от нищо", смята почернената майка.

Тя припомни, че на въпроси на журналисти дали продължава да пие, Куртев само се е изхилил. "Той е дебил и не може да разсъждава, тъй като алкохолът убива мозъчни клетки. Не мога да го нарека човек или животно, това е твар", заяви покрусената Мирослава. 

Мирослава Асенова не е учудена от проявата на бакшиша. Наскоро тя разбрала от познати какви ги е вършил Куртев преди трагичния инцидент. Продавачка в магазин й разказала, че Куртев се наливал с високоградусови напитки денонощно. "Всички знаехме какъв боклук е и с боязън очаквахме кога ще се случи нещо", споделили съседи.

Семейството на Съни знаело, че душманинът й може да работи, като очаквали да си съкрати скандално ниското наказание. Наскоро почернените родители разбрали и последните думи на дъщеря си. С тях се свързали пострадали от катастрофата, които разказали, че младата жена ги попитала дали скоро е минавала маршрутка. Секунди след това върху хората на спирката пред The Mall връхлетяло таксито на Куртев.

Той идвал от столичния кв. "Дружба", където вкарал няколко менти. В пиков час вечерта на 10 юли 2013 г. карал с над 100 км/ч при разрешени 80. Докато е бил в крайната лява лента, с лявата част на колата той е закачил банкета и е допрял мантинелата. Досегът го е изненадал и шофьорът е завил волана рязко надясно, с което е изгубил контрол над автомобила и помел чакащите на спирката, сред които и 6-годишната Елена Михайлова. 

В кръвта му са открити 1,5 промила алкохол.
Очевидци посочиха, че след инцидента Куртев се държал неадекватно и въобще не помогнал на пострадалите. Освен това по време на процеса срещу него твърдеше, че е бил засечен от друга кола. Експерти обориха думите му и заявиха категорично, че единствено таксиджията е виновен за реакциите си.

Пандизчии от общежитието в Казичене са отвратени от бакшиша убиец и му се точат на бой. Засега те го "награждавали" само с псувни и обиди, но се канели в най-скоро време да го накажат по-сериозно. Дори осъдените бандити били потресени какъв боклук бил таксиджията от "Цариградско", разказват затворниците.