На 2-ри февруари един от най-талантливите актьори на своето поколение актьор Филип Сиймор Хофман бе намерен мъртъв в апартамента си в Манхатън, вследствие на свръх доза наркотици.

Американецът остави след себе незабравима следа с участията си на малкия и големия екран, любящо семейство и стотици хиляди фенове, които страдат за него.

Освен това обаче той също така остави недовършени и няколко проекта, по които работеше, и чиято съдба остава неясна на фона на трагичното събитие. Една от въпросните роли е тази на Плутарх Хевънсбий в поредицата Игрите на глада (The Hunger Games).

Lionsgate разкриват, че актьорът вече е заснел по-голямата част от сцените си - всички от Сойка присмехулка - част 1, като са останали само 7 снимачни дни от Сойка присмехулка - част 2. От студиото не издават от какво значение са незаснетите сцени и как ще се процедира при довършването на филма, но гарантира, че ролята на Хофман няма да бъде прехвърлена на друг актьор, а филмите ще излязат по график.

Премиерата на Игрите на глада - Сойка присмехулка -  част 1 е на 21 ноември 2014 година, а на част 2 - на 20 ноември 2015 година.