Видео с дрон показа от птичи поглед затворения и отдавна необитаем град Скрунда-1 в Латвия. Това е изоставено градче и бивша съветска радарна станция, намираща се на 5 км северно от истинския град Скрунда, град в Западна Латвия. В района са били базирани две радарни инсталации Днепър, построени през 1960-те години. Радарът Дариал пък е бил изграден там преди рухването на Съветския съюз. 

Оборудването е било поставено в края на 60-те години. Целта на антените е била да прихващат сигнали от американските военни и разузнавателни сателити.Смята се, че обсегът на радарите в комплекса е бил над 6000 км. Съществуването на града, наречен Скрунда-1, се е пазело в тайна. 

Руските военни, които са населявали града, гоизоставят през 1998 г. В него има 60 жилищни сгради, училище, казарми и офицерски клуб.

Градът е бил продаден на търг за 2,7 млн. европрез февруари 2010 г., но сделката се е провалила и впоследствие на нов търг изоставеният град е продаден за 290 хиляди евро.

Скрунда-1 е бил стратегически важен за Съветския съюз, тъй като неговите радари са покривали Западна Европа. 
Двете съоръжения, наподобяващи плевня, са били едни от най-важните съветски радарни станции за ранно предупреждение за прихващане на обекти във въздушното пространство и за проследяване на възможни входящи междуконтинентални балистични ракети. 

Радарната станция е закрита на 4 септември 1998 г. от екип на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.