Дариана Генова, чиято фондация “Генко Генов” обяви възобновяването на фестивала 16 години след спирането му, е приготвила информация за медии и институции, че това най-вероятно няма да се случи.

Ден по-рано ръководството на “Слънчев бряг” АД отново в писмо до медиите изрази силното си безпокойство от неяснотите около провеждането на “Златният Орфей” в комплекса и поиска до края на 25 август да получи категорично потвърждение за осъществяване на инициативата.

В новия си брой в. „Шоу” цитира хора от т.нар. Инициативен комитет по „спасението” на легендарния фестивал и се оказа, че дори и те нямат надежда, че за седмица ще се съберат пари, ще се построи шапито и ще се организира конкурсът. 

Къде по-тактично, къде по-грубо, но всички в една или друга степен обвиняват за провала вдовицата на Генко Генов - Дариана. „Голям го вадеше и сега се измъква, че всъщност го мислела за догодина! А защо ни ротира песните, тогава?! – Сега да не можем да ги ползваме?! И кого е сложила в комисията?! – Музикант ли е Драго Чая, или циркаджия?!”, гневно набелязват „щрихи”от критиките си спрямо Генова по-чепатите в гилдията.