Момче на 12 години случайно повреди вековна картина на стойност 1,5 млн. долара, след като се спъна, падна и проби дупка в нея по време на изложба в Тайван.

Картината, озаглавена "Цветя", на италианския художник Паоло Порпора, за която се предполага, че датира от 17 в. е част от изложба с 55 други творби, представена в тайванската столица Тайпе.

На видеото, разпространено от организаторите, се вижда как малкото момче се спъва на платформата, на картината и протяга ръце, за да се задържи на картината оставяйки прорез с големината на юмрук в нея. Организаторите на изложбата са решили да не отправят искания за щети от семейството на момчето, съобщават медиите в страната.

След повредата картината е била възстановена и отново е част от изложбата, която включва и автопортрет на Леонардо да Винчи на стойност 200 млн. евро.

Това не е първият подобен инцидент, включващ ценни произведение на изкуството. През 2006 г. британец счупи 300-годишна китайска ваза, след като се спъна във връзката на обувката си по време на изложба в музея на Кеймбридж.

Същата година бизнесменът Стив Вин проби с лакътя си картина на стойност 139 млн. долара, която беше продал току що.