Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Света Петка Али Тебер, по повод издирването на изгубилия се 21-годишен мъж близо до връх Белмекен.

"Ще ни трябват може би още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района. Примирили сме се с всичко, най-важното е да го открием. Версиите за изчезването му са много. Имаме дори неверни сигнали, защото ни съобщиха, че е отишъл при един овчар. Снощи ходихме по никое време, проверихме, на няма такова нещо. Най-странното е, че не открихме никаква следа от него.

Учудвам се, че намерихме изгубени ножчета от гъбари, ръждясали, изгубени преди 4-5 години, а от момчето няма никаква следа. Нито кофичка, нито телефон, защото той е носил боровинки с него. Една кофичка на гърба, едната в ръката, обясни Тебер. Той допълни, че днес екипите ще бъдат разделени на две групи като някои от тях ще се водят от местните, хора, които познават много добре планината", каза Тебер.