Парад на планетите ще наблюдаваме от Земята през октомври. Червена (кървава) Луна пък ще донесе леки неразположения и главоболия след четири седмици. Сред едни от най-интересните астрономически явления до края на годината ще бъде т.нар. парад на планетите, хвалят се родни астролози. По думите им той ще бъде видим от нашата страна в периода от средата на октомври до началото на ноември.По време на него ще могат да се наблюдават с невъоръжено око рано сутрин четири планети. Това са Венера, Юпитер, Марс и Меркурий. 

Червена Луна пък ще ни донесе леки неразположения и главоболие през следващия месец, съобщава "Телеграф". Тя ще бъде наблюдавана от България на 28 септември, когато ще се съчетаят две в едно - пълно лунно затъмнение и явлението Супер Луна. При първото явление спътникът на Земята се оцветява в ръждиво-червен цвят заради затъмнено пречупване на светлината. При второто астрономическо явление Луната се намира най-близо до нас.

"Има по-чувствителни мъже и жени, на които тази близост на Луната до Земята, както е при Супер Луна, им оказва влияние като главоболие или безсъние", поясняват специалисти.