Продължава издирването на 21-годишния младеж, който изчезна в Рила недалеч от Белмекен.  "Екипите работят на терен. Слава богу, времето е хубаво", каза дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов в обедната емисия новини на БНТ. – Гориста е местносттта, пресечена е. Движат се на височина от 1900 до 2100 метра. Претърсват се районите, които вчера не са успяли. Създадена е организация и се надяваме младежът да бъде намерен.

 Спасителят не се ангажира конкретно с предположения колко може да се отдалечи човек.

- Не мога да кажа точно. След като е казано, че младежът познава района буди учудване, че той може толкова далече да стигне и така да се загуби в район, който познава, но всичко става, всичко е възможно. Дай боже, да не се е контузил или да загуби самообладание, а някъде да се е подслонил и да чака да го намерят екипите. (…) Има екипи на пожарната, има екипи на РПУ-Пазарджик, нашите екипи – ние имаме 9 души и 6 кучета от три отряда в страната. И местни (хора) са се включили. Още сутринта беше създадена организация и продължава издирвателната дейност.

Вече всякаква версия може да се мисли, каза спасителят в отговор на въпрос има ли опасност момчето да е пострадало.

- Не може така изведнъж младежът да изчезне, в нищото да се изпари. Нещо е станало, което ние … сега трябва да намерим момчето за да преценим какво е, как е, изобщо как е протекъл целият случай – обобщи Иван Драгошинов.