Седем коли, един мотор и един мотоциклет горяха в Бургас през уикенда. БМВ-то на 22-годишната Елиета Стойкова е било мишена на палежа на платения паркинг до спортна зала „Младост”, при който изгоряха общо четири автомобила, мотор и мотоциклет, съобщи flagman.bg Сигнал за инцидента е подаден около 3,50 часа в неделя във Второ Районно управление – Бургас.Автомобилите са запалени на платения паркинг, разположен зад спортната зала в ж. к. „Славейков”. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и седем огнеборци. Около 3,30 часа огънят тръгнал от „БМВ 530”, с бургаска регистрация, собственост на 22-годишната бургазлийка и паркирания в непосредствена близост до него мотопед „Мото CRE 50 МХ 1”, със смолянска регистрация, собственост на 22-годишен мъж.

Впоследствие огънят обхванал и паркираните в близост – лек автомобил „БМВ 530”, с бургаска регистрация /изгорял е двигателният му отсек/, лек автомобил „Нисан Примера”, с бургаска регистрация /изгорял е двигателният отсек и вътрешността на купето/, лек автомобил „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация /напълно изгорял от инцидента/, лек автомобил „Мерцедес Е 280”, с бургаска регистрация /стопени предна броня, предни леви светлини и ляво странично огледало/ и мотоциклет „Кимко Кситинг”, с бургаска регистрация /стопена маска от дясната страна/. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

Странно съвпадение е обаче, че 20 минути по-рано - около 3,30 часа същата нощ е подаден сигнал за пожар на неохраняемия паркинг на бл. 29 в ж. к. „Изгрев”. Със същия почерк е запален „Фолксваген Голф-4”, собственост на 34-годишния Николай Стойков от Бургас. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. От инцидента е обгоряла предната част, двигателното отделение и купето на автомобила, като са засегнати паркираните в близост лек автомобил „Форд Фиеста”, със софийска регистрация / обгорели са страничното огледало, предната броня и фара/ и лек автомобил „Мерцедес”, със софийска регистрация / обгоряла е предната броня/. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

Кола е горяла и в събота през нощта в бургаския кв. „Банево”. Около 00.20 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за горящ автомобил „Рено 19”, с бургаска регистрация, собственост на 28-годишния Пламен Д., паркиран на ул. „Георги Бенковски” в бургаския квартал „Банево” между домове № 2 и 4. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Пожарът възникнал по неустановени до момента причини, като от него автомобила изгорял изцяло. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.