Продължава издирването на 21-годишния младеж, който изчезна в събота в Рила недалеч от Белмекен. Младежът отишъл да бере боровинки заедно със семейството си и се е загубил. „Той е напълнил кофичката си с боровинки и е тръгнал 5 минути преди баща си по пътека, която отива точно към поляната, където е била колата им”, разказа в „Здравей, България” по Нова телевизия кметът на село Света Петка Али Тебер.Между 250-300 души участват в търсенето му, като освен полицаи, пожарникари и спасители, сред тях има и доброволци. 

„За момента няма никакъв резултат. Местното население в момента се събира на центъра. В 8.30 ч. се събираме всички екипи пред хижа „Христо Смирненски”, за да започнем отново издирването. Само че днес ще имаме екип от „Гражданска защита-Пазарджик”, обясни Тебер.

„Тъй като теренът е много труднодостъпен, вчера се опитахме с екип на Спасителна служба-Банско да направим нещо със следови кучета, но никакъв резултат”, добави той.

21-годишният младеж е от село Света Петка и е студент в Пловдив. „Много добро момче, но за съжаление случката е много неприятна”, отбеляза кметът.

От Планинската спасителна служба обявиха, че са в готовност да продължат акцията по издирването на изгубилия се мъж. Два екипа са готови всеки момент да тръгнат по искане на щаба, който днес ще ръководи издирването. Единият екип е от Банско, а другият от Разлог.

6 обучени кучета се включват в търсенето на студента. Сред тях има и един санбернар.

Една от версиите за внезапното изчезване на младежа е, че той може да е преживял силен стрес след среща с диво животно и да изгубил ориентация. Според обясненията на баща му, той не е бил добре екипиран.