Сексоложката Наталия Кобилкина и съпругът й Делчо Добрев се разделят след 11-годишен брак. В миналия брой на „ШОУ“ пси-сексоложката даде първото си интервю по повод развода. Сега проговаря и нейният съпруг, който също избра да се изповяда пред народното издание.


- Г-н Добрев, много неща се изписаха за раздялата ви с Наталия Кобилкина, но така и не чухме вашата гледна точка... 
- Най-важното, което искам да кажа тук, е че ние това решение с Наталия го взехме заедно, защото сметнахме, че за нас това е по-добре. Направихме тази промяна за по-добро. Нашите отношения са много добри, силно се обичаме. Но последно време забелязахме, че нямаме развитие на отношенията. Когато няма развитие, промени и движение, отношенията, така да го кажем, вече ги няма. Нашите отношения са много топли, но са като на брат и сестра, а не като на мъж и жена. Затова решихме, че е по-добре сега да се направят промените, отколкото да си седим така, усещайки, че нещо ни липсва и времето да минава,

а после да се окаже късно

Хората често като гледат как някои се разделят и си мислят, че има някакви проблеми и нещо кофти се е случило, и сега тези хора страдат. Не, ние това го правим с цел подобряване на нашето състояние!

- Мълвата гласи, че вие сте поискали да сложите край на взаимоотношенията ви, тъй като тя не е искала да създадете семейство, да роди деца…?
- Поне аз не съм чувал Наталия да изказва подобни неща. Предполагам, доста мнения сигурно се разнасят из пространството, но решението и желанието за раздялата е споделено и двамата с Наталия вътрешно го усещаме така.

- Наталия твърди, че няма замесени други жени и мъже, но пък бързо я свързаха в любовна афера с порноактьора Алекс Ломски. Смятате ли, че между тях може да има, или е имало нещо? Познавате ли се вие с него? Имало ли е по време на брака ви изневери или поне подозрения за такива?
- С Наталия отношенията ни бяха доста прозрачни, ние си споделяме всичко. Аз съм на мнението, че е най-добре да се знае истината - искреността в отношенията е много важна. 

Аз мога да простя много неща 

и във никакъв случай не бих обвинил човека, каквото и да е направил, особено като знам причините за това. С Алекс се познаваме и сме в добри отношения. Наистина няма други мъже или жени, ние раздялата я правим точно с идеята, че ще има други мъже и жени, но преди да ги има, ние прекъсваме нашата връзка. И това, според мен, е правилният начин.

- Пращали ли сте проверка на Кобилкина, искайки да я изобличите в укриване на милиони?
- Не. Говори се за някакви милиони, обаче никой не знае къде са те (смее се). 

- Говори се, че е имало някакъв списък, писмо до вас, след което и вие сте й върнали. Тогава сте решили да се разделите. Какво включва този списък?
- Такова нещо е нямало. Решихме да се разделим една вечер, преди да си легнем да спим.

- Кой е най-щастливият ви миг от съвместното съжителство? А най-лошият?
- Едно лято, когато бяхме на нашето Черноморие на почивка в Бяла. Малък курорт, но тогава много добре си изкарахме, приказно!
Най-трудните моменти бяха, когато се върнахме от Казахстан през 2007 година. Тогава имахме трудности с работата.

- С какво се занимавате в момента? Ще продължите ли да работите заедно и смятате ли, че ще бъде лесна комуникацията на този етап?
- В момента се занимавам с бизнес развитие на българска компания Casino Technology в региони Централна Азия и Източна Европа, разпространяваме автоматизирани системи и оборудване за големи развлекателни комплекси. Отделно съм в темата на здравословното хранене и правя семинари, лекции и консултации. Разбира се, това направление ще го развивам и в бъдеще. А с Наталия ще продължим да работим заедно, комуникацията между нас на практика не се е променила.

- Сексът с един сексолог по-добър ли е, отколко с други жени? Какво е вашето усещане по темата?
- Сексът със сексолог си има предимства в това отношение, че няма психологически пречки, или поне са по-малко. По-отворени са и няма какво да пречи по време на секс.

- Какво ще търсите в следваща любов?
- Най-важното е да я има тази химия между мъжа и жената. Разбира се, друг важен момент е да има и разбиране. Под разбиране имам предвид партньорът да разбира защо неговата половинка постъпва точно така, какви са стремежите и защо го прави. Трябва да има общи опорни точки и възгледи.