Труп на 62-годишен мъж извадиха днес по обяд спасителите на Централния плаж в Крайморие, съобщи flagman.bg. Според свидетели мъжът се е удавил, тъй като е влязъл в морето при червен флаг и много опасно мъртво вълнение.„Спасителите цял ден се опитват да спират плажуващите да влизат във водата, но той пренебрегна забраните и влезе много навътре. Настана голяма суматоха, жена му викаше безпомощно, но от мъжа й нямаше и следа“, разказа очевидец.

Загиналият е от Казанлък, известен е с прозвището Тачо. Дошъл на плажа директно от Петрова нива, заедно със съпругата си. Избрали Крайморие, защото е най-близо до отбивката за Малко Търново, искали да прекарат приятен следобед, след което да се приберат в родния си град. Нищо подобно обаче не се случи. Днешният ден почерни семейството.

„Влязохме заедно във водата, аз останах на плитко, но той отиде навътре. Докато се обърна вълните го повлякоха. Стана за минута. Гледахме ужасено, следа от него нямаше. След 15-ина минути тялото му изплува на 100-ина метра, извадиха го с лодка“, разказа през сълзи съпругата на удавения мъж. Тя в този момент е ридае безпомощно над трупа на мъжа си на Централния плаж в Крайморие.

В момента на мястото има трима униформени полицаи и патрулен автомобил, които очакват специалистите да извършват оглед.

Това е поредната жертва на мъртвото вълнение по Черноморието, което това лято продължава рекордно дълго - над 20 дни.