Патрулен катер шари край варненския плаж в събота срещу неделя срещу яхти, които доставят дрога в крайбрежните заведения.Първоначално посетителите помислили, че търсят удавник, но след като започнала полицейска акция на сушата, им станало ясно каква е целта на катера.

Около 1 часа през нощта спецполицаи са нахлули в няколко дискотеки покрай плажа. Общо пет полицейски коли със сирени са атакували кръчмите. Заведенията са били блокирани и вътре е почнала масова проверка на клиентите. "В акцията е проверено всичко. От наличието на непълнолетни в нощните заведения до предлагането на сексуслуги и наркотици. В понеделник можем да дадем повече информация и да кажем има ли арестувани", каза говорителката на полицията във Варна Ивана Милева. Тя отказа да коментира патрулния катер и целта на среднощните му обиколки.

По непотвърдена информация четирима души са изведени с белезници от известна дискотека, заради намерени пакетчета с прахообразно вещество.

За първи път от години насам варненци не чуваха в съня си мощната и подлудяваща смесица от различни видове музика, която се носи откъм брега. Нямаше и ги среднощните топовни гърмежи, които всяка нощ раздират небето над морската столица.