Представител на Пентагона потвърди, че в резултат на стрелната във влака от Амстердам за Париж е бил ранен американски военнослужещ. Това става ясно от изявление на говорител на американското военно ведомство, цитирано от CNN.В него се казва, че „Пентагонът е информиран за информацията за инцидента във влака“. Отбелязва се, че „един американски военнослужещ в резултат на случилото се е пострадал. Получил е нараняване, което не застрашава живота му.“

Президентът Барак Обама похвали героичните действия на двама американски военнослужещи, които обезвредиха въоръжен мъж във влака Амстердам-Париж в петък, предаде AФП, цитирана от "Фокус".  Един от ранените при инцидента е американски военнослужещ.

„Президентът изрази своята дълбока благодарност за куража и съобразителността на няколко пътници, включително американски военнослужещи, които самоотвержено надвиха нападателя. Макар разследването на атаката са е още в началото си, вече е ясно, че техните героични действия изглежда са предотвратили далеч по-лоша трагедия“, каза представител на Белия дом. 

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов също благодари на американските рейнджъри. По думите му, американците са се оказали „особено смели и са показали извънредна храброст в трудни условия“.