Благотворителен базар и концерт организират близките на 19-годишния русенец Петър Каменов Петров, който страда от миелодиспластичен синдром, тип Рефрактерна анемия с мултилинейна дисплазия /Монозомия 7/. Целта е да се съберат средства за трансплантация на стволови клетки, която може да бъде извършена в клиника в Германия, Турция или Израел. 
Благотворителният базар започва от понеделник срещу сградата на Съдебната палата, където ще се предлагат ръчно изработени гривни, сувенири, плетиво и картини. Концертът с богата програма ще се състои на 31 август в Канев център, като идната седмица ще стане ясно кои ще са участниците. 
В момента Пешо е подложен на кръвопреливане почти през ден. Младият русенец е завършил преди година Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. Доскоро е работил в „Дунарит“, но е бил съкратен и в момента е безработен. 
19-годишният младеж не губи присъствие на духа, но скъпата операция за трансплантация на стволови клетки далеч надхвърля финансовите възможности на близките му. Затова те са открили дарителска сметка в Алианц банк с надеждата добри хора да помогнат за лечението на момчето:
IBAN:
BG38BUIN95611100504886
BIC:BUINBGSF
Петър Каменов Петров
Телефонът за връзка с неговата леля Виктория Димитрова е 0892906289.