Притеснявам се за сигурността на семейството си, защото във връзка със събарянията в квартал „Максуда” получих много персонални заплахи за саморазправа. Това заяви кметът на варненския район Младост Христо Христов пред Фокус. Христов заяви, че по време на събарянията са се появили много местни ромски лидери, които са го заплашвали и са заявили, че действията са незаконни.Христов заяви, че това не е вярно и всички точки на закона в това отношение са изпълнени. 

Според Христов цялостната подготовка на едно такова събаряне е изключително трудна и заяви, че е нужна координацията на много институции. Според него е трудно издирването на адресите и хората, които живеят на тях, но трябва всяка точка от закона да бъде спазена. По думите му сградите, които са били разрушени, са застроени през последните 20-25 години при пълното нежелание за реакция на предходните общински власти. 

Христов опроверга слуховете, че върху разчистеният имот от няколко десетки декара ще бъде строен жилищен комплекс и че той е продаден. Той посочи, че теренът е частен като собствениците, които живеят в София и Ботевград многократно са проявявали желание да влязат във владение и дори са заплашвали да сезират съда в Страсбург.