Обичайният голям мерак за работа в Свиленградската митница отчитат от митническата администрация за обявените 6 свободни места, цитирани от haskovo.net.82-ма кандидати са подали документи в конкурса. Всеки от мераклиите е заявил повече от една от обявените позиции. Две от тях са за работа на плаца на ГКПП Капитан Андреево и по една в отделите: „Борба с наркотрафика”, „Митническо оформяне“, „Акцизи” и „Приходи, пътни такси и разрешителен режим”.

Повечето от кандидатите са от Хасковска област. През следващата седмица на сайта на Агенцията ще бъдат обявени и имената на допуснатите за следващия етап на конкурса.
20-те митнически инспектори, които бяха одобрени през януари, а в последствие минаха и успешно 7-месечното задължително обучение в Националния учебен център на Агенция "Митници", са вече на работа.

Втората група, одобрена за обявените нови 20 щатни места преди три месеца, също мина част от обучението. Двама обаче не успяха да се справят с финалните модули. Единият от новоназначените митничари ще получи втори шанс за теста, тъй като по време на обучението е имал оценки над 4. Вторият обаче е показал много слаби резултати и затова договорът му е прекратен.