Питбул наръфа по краката полицейски инспектор във Велико Търново , насъскан от стопанина си наркопласьор.

Екшънът се разиграл около 15.30 ч в сряда на ул. "Плиска". Служители на криминалния сектор към районното полицейско управление извършвали проверка на криминално проявения П.Н. на 21 години от областния град. Младежът оказал съпротива и направил опит да избяга. Междувременно изхвърлил черен полиетиленов плик, съдържащ канабис с тегло 11 грама.

За да се отскубне от полицаите, пласьорът насъскал воденото от него куче порода питбул, което нападнало полицейските служители. Нахапани са крайниците на полицейски инспектор, с което е причинена телесна повреда, уточняват от МВР. Кучето е упоено и предадено на отговорно пазене на амбулаторно ветеринарна лаборатория.

При последвало претърсване в жилището, обитавано от П.Н., е намерена и иззета растителна маса канабис с тегло 21 грама.

Младежът е задържан за срок до 24 часа. Лицето е осъждано за държане на наркотици, кражби, телесна повреда. Последната присъда е от 29 април 2015г. на Районен съд гр. Ботевград за извършено хулиганство. Определеното наказание е пробация за срок от една година.

По случая е образувано досъдебно производство за държане на нарокотични вещества и за причиняване на телесна повреда на полицейски орган. Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Търново.