Шефът на Оперетата я е овътрил за близо 600 000 лв., доказа проверка на културното министерство. Директорът на държания музикален и балетен център Марио Николов твърди, че ръководеното от Вежди Рашидов ведомство му дължи въпросната сума, пише "Телеграф".От министерството обаче отричат това и дават доказателства, че парите са преразход на оперетния център. 

Спорът се разрази, след като във вторник Рашидов заяви, че уволнението на Марио Николов е подготвено, но все още не може да се осъществи, тъй като той продължава да е в болничен. Културният министър посочи още, че по време на управлението на Николов театърът е задлъжнял с 552 000 лв. През 2014-а Оперетата дори е глобена на два пъти от МК - с 377 084 и с 803 368 лв.

Причините за това са главно високият разходен стандарт, ниските продажни цени на билетите, както и несъобразяване на разходите с реалните парични постъпления. Николов пък контрира във Фейсбук, че всъщност тези пари се дължат от Министерството на културата и трябва да бъдат изплатени на Оперетата. Той отсича, че театърът очаква 553 125 лв. от министерството. Каот от тях 313 961 лв. са по методиката на финансиране а 239 164 лв. са субсидия.