Сериозни намаления обещават хотелиерите по Южното Черноморие от днес до края на август. Цените сега спадат до 30%, а от началото на септември намалението на предлаганите пакети ще е дори 50 на сто. Хотелиерите в по-малките курортни градчета вече са пуснали предложение със сериозни намаления, коментира Диана Колчева от Съвета по туризъм в Черноморец."Идват и свежите оферти, като те се движат между 50 и 120 лв от полупансион до ол-инклузив и съответно до 50 лв могат да намерят настаняване със закуска по курортите ни в цялата Бургаска област от Обзор до Синеморец", обясни тя.

В най-големия ни курорт по Южното Черноморие - Слънчев бряг цените сега падат от 15 до 20%, каза Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в комплекс.

"Започва първият междинен сезон, след високия сезон, който приключва на 20-ти август. Той продължава до към 4-5 септември, след което започва вторият междинен, в който допълнително намаляваме цените за тези, които все още не са се прибрали по домовете си във връзка с новата учебна година. И така до края на септември", обясни тя.

Хотелиерите коментират, че освен по-ниските цени, почиващите сега получават и по-спокойна почивка, а от офертите за намаление се възползват най-вече българските туристи.