Зрител на TV7 алармира за жестоко убийство в Якимово. "Крият страшно убийство. Сгазиха човека с кола, после го утрепаха с мотика. Николай се казва убиецът", каза мъжът от село Якимово, който не се представи.

В края на юли 22-годишният Цветелин Ангелов, който е задържан за убийството на свой съселянин в Якимово, остава в ареста за 72 часа. Брат му Петър и баща му Николай, който също участвали в кървавата схватка, са били освободени. Именно името на бащата, което съвпада с посоченото от зрителя на TV7 навежда на мисълта, че става въпрос за една и съща история, пише Блиц.

Младият мъж пребил до смърт с мотика свой съселянин при масов бой в ломското село. Битката, преди която имало и гонка с коли, се развихрила между два враждуващи от години ромски клана. Инцидентът е станал рано сутринта на 27 юли след дълъг нощен запой. 45-годишният Делян Петков и 39-годишният Иларион Димитров са пили в дома на роднина и призори пияни тръгнали да се прибират с автомобил. На центъра на Якимово двамата спрели да си вземат кафе и заварили пред машината Цветелин Ангелов.

Младежът също си купувал кафе преди да отиде на работа в местната кооперация. Между фамилиите на Цветелин и Делян от години горяла люта вражда. Двата рода се преследвали и биели за всеки поглед и дума накриво, разказаха местни жители. Вбесени само от вида на противника си, гуляйджиите нападнали младежа и той хукнал да бяга. Цветелин обаче викнал на помощ чичо си Николай Петров /45 г./ и сина му Петър Николов /26 г./ и тримата подгонили с автомобила си колата с пияните бабаити. Преследвачите настигнали, блъснали возилото на душманите си и измъкнали отвътре Иларион Димитров.

Другият останал в намачканата кола, но не се спасил от отмъщението. На улицата започнал жесток бой. Тримата блъскали противниците си с юмруци, ритници и дървета. Накрая Цветелин ударил в главата с мотика поваления Иларион. Пребитите мъже били откарани в болницата в Лом, но Иларион издъхнал на операционната маса. Другият пострадал бе настанен на лечение със счупени ребра и множество травми, без опасност за живота.

Нанеслият смъртоносния удар Цветелин бе арестуван, като районната прокуратура в Монтана му наложили мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.