Африкански алхимици опитвали да продадат течност, която превръща хартията в 100-доларови банкноти, и са арестувани в Москва, съобщи NTV.ru. Полицията получила сигнал за действаща в руската столица и в Подмосковието организирана престъпна група, която предлага на гражданите да започнат да произвеждат американски долари. За това били необходими само две неща – черна хартия и специална течност, която превръща хартията в 100-доларова банкнота.

Продавачите правели истински представления. Те заявявали, че изпаренията на химическия разтвор са опасни за живота, слагали си ръкавици и медицински маски, след това обработвали един лист с течността, успявали да сменят получената банкнота с нова и я давали на зяпачите да проверят дали е истинска. В чейнджбюрата приемали банкнотите без проблеми. Тъмнокожите измамници искали по 5 милиона рубли за производството на 20 милиона американски долара.

Предприемчивите африканци са задържани при получаването на тази сума. При обиска у тях е намерен куфар с 57 пачки черни листове, които по размер съвпадат с големината на 100-доларовата банкнота. Повдигнато е обвинение за измама в особено големи размери.