През нощта над страната ще бъде предимно облачно. С преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад ще започнат валежи, които ще продължат и през деня. Около и след обяд и в останалата част от страната ще има валежи, на места интензивни и значителни по количество. Очакват се и градушки.Температурите ще се понижат - максималните ще са предимно между 24 и 29 градуса, в Северозападна България и по-ниски. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток-изток.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде около средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, ще има интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата - до умерен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат от 24 до 26 градуса, а температурата на морската вода ще е от 26 до 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През нощта срещу петък и в петък валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на повече места и по-интензивни ще са в Източна България. Над Западна България ще има и слънчеви часове, но около и след обяд отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи. В източните райони ще се усили вятърът от североизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

В събота ще има по-трайни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Все още на места в страната ще има условия да превали, но по-слабо. Ще бъде хладно за втората половина на август, предава Дарик радио.