Двама души пострадаха при катастрофа вчера сутринта край Габрово. Причината – диабетичен пристъп на водача. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово, по-рано днес. В колата пътували двама габровци, които за щастие след инцидента са без опасност за живота.Около 06,30 часа шофьорът на лек автомобил „Мазда“, движейки се в посока с.Донино, изгубил контрол над превозното средство, колата излязла в дясно извън пътното платно и се преобърнала по таван. Пристигналият на място полицейски екип установил, че 36-годишният шофьор, след получен диабетичен пристъп е причинил пътния инцидент.

След пристигането на екип на Спешна помощ, водачът и неговият спътник, също на 36 години, били транспортирани и настанени в габровската болница за наблюдение с диагноза леко сътресение, с порезни рани и натъртвания по цялото тяло.

По време на произшествието мъжете са използвали обезопасителни колани, уточняват от полицията. Органите на реда извършили проба за употреба на алкохол, като дрегерът отчел нулев резултат.