"Има дефицити, които ние сме отчели в сегашния Изборен кодекс. Ще направим един цялостен правен анализ след протичането на изборния процес на местния вот, за да може във връзка с предстоящи други национални избори да се направи смислен дебат в парламента и да бъде променено законодателството. И да бъде то оптимизирано до такава степен, че да не бъде променяно в следващите 10 - 15 - 20 години". Това зави шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов при представянето на кандидатите за кметове на общини в Хасковска област в сряда.

ГЕРБ категорично няма да подкрепи нито едно от сегашните предложенията в парламента за промяна на изборното законодателство. Не е нормално да се променят условията за участие в национален избор в 12 без 5, допълни той.

"Кандидатът за кмет на Хасково, областният управител Добри Беливанов, получава обществена подкрепа от симпатизанти и членове на всички формации, които участват в политическия живот", заяви Цветанов. Той отличи и сегашните кметове на Димитровград Иво Димов, който стопил 12 милиона лева дълг, и на Ивайловград Диана Овчарова, която в малката община реализирала проекти за 19 милиона лева. Освен тях ГЕРб ще разчита на втори мандат и за успешните кметове на Любимец Анастас Анастасов и на Симеоновград Пейчо Стайков.