Десетки любители на силните усещания се готвя за нелегално състезание, в което за парична награда ще се блъскат едни в други със стари автомобили, пише "Телеграф". Събитието наподобява панаирни блъскащи се колички, но с реални автомобили.То се организира под името "Луда надпревара" и ще се състои за първи път у нас на кална поляна до Кооперативния пазар в столичния жк "Люлин" на 25 и 26 септември. Избрана за целта е кална настилка, за да не могат шофьорите да развиват висока скорост и да не се стигне до инцидент.

Основната цел на т. нар. демо дерби е всички шофьори, записали се предварително за участие, умишлено да блъскат автомобилите си един в друг до пълна разруха. Победител е последното останало движещо се возило. За да бъде одобрен някой за състезанието, колата му трябва да отговаря общо на 36 критерия.

Преди дербито всеки участник трябва да плати такса за участие. Ако го направи до края на август цената е 300 лева. Това може да се случи единствено по банков път. Пропусне ли срока, може да плати в дена на надпреварата двойна сума от 600 лева. Последният, останал на ход след състезанието, ще отнесе награда от 3000 лева. Вторият ще получи 2000 лева, а третият - 1000 лева.