Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над североизточните, а след обяд и над планинските райони. Там на отделни места ще превали краткотрайно.

Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в североизточните райони – малко по-ниски, в София около 27°, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, когато на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра около 16°.

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над северната част, където на места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 27° - 29°, температурата на морската вода е 26° - 28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.