Двама плевенчани са били измамени от непознати по класическата схема – уж за лечение на близки и се простиха с близо 10 хил. лв., предаде кореспондентът на БГНЕС в Плевен.

В Първо Районно управление на полицията в Плевен дошла 62-годишна плевенчанка и заявила, че около 15 часа е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон от мъж, представил се за инспектор Иванов. Непознатият е обяснил, че във фирмата, в която работи дъщеря и е избухнал пожар и вследствие на това тя е получила 49% изгаряния на тялото. Необходимо е да и се извърши операция, като за целта трябва да се постави немски байпас на стойност 25 400 лв. Плевенчанката по-късно е предала на непознат мъж в дома си сумата от 7700 лв. в различни валути и номинали (евро, долари и лева), които била завила в синя торбичка, запечатана с тиксо. Потърпевшата е разпитана като пострадало лице. За измамата е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Плевен. Разследващ полицай продължава работа по случая.

Също вчера и отново в Първо РПУ дошъл 81-годишен мъж от Плевен, който заявил, че около 14 часа е получил телефонно обаждане на стационарния си телефон от непознат. Мъжът се представил за служител в клиника "Св. Панталеймон" и е заявил, че дъщеря му е претърпяла инцидент и трябва да се оперира в София, като за целта трябва да се предаде сумата от 1500 - 2000 евро. 81-годишният впоследствие е хвърлил през терасата 1670 лв., в различни номинали лева, завита в полиетиленов плик. Парите са получени от непознат. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.209 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.