Отдел "Вътрешна сигурност" към МВР да извърши незабавна проверка на действията на полицейски служители от Областната дирекция в Пловдив, разпореди днес Окръжна прокуратура.

На 12 август т.г. 24 годишният Милан Дивеков блъсна с лекия си автомобил " Алфа Ромео" 63 годишен пловдивчанин на осветена пешеходна пътека. Човекът загина от удара. Проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура, се отнася до действията на полицейските служители, които не са уведомили своевремнно дежурния прокурор за образуваното досъдебно производство за катастрофата, не са задържали извършителя на местопроизшествието, а са го освободили. Обект на проверката са и други действия или бездействия на полицейските служители. Окръжна прокуратура- Пловдив протестира и мярката за неотклонение на Милан Дивеков, издадена от Окръжен съд- тя е " домашен арест". В мотивите за протеста се посочва, че Милан Дивеков не живее на постоянен адрес, санкциониран е поне осем пъти за нарушения на правилата за движение по пътищата, като последното е регистрирано на 10 май тази година.

Катастрофата, при която загина човек, стана в 21 часа вечерта. Друга кола е спряла, за да може пешеходецът да мине по обозначената пътека. Тогава с висока скорост е профучал автомобилът на Дивеков, който го е блъснал. Ударът е бил толкова силен, че човекът е летял към 40 м, преди да падне на земята.