Германският превозвач "Луфтханза" добавя нови услуги към пътуващите бизнес класа. Най-новата от тях е ресторантско обслужване, предоставено от персонален стюард, съобщи ДПА.

Тази услуга е на борда на полетите с A380 от Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями, Хюстън, Сан Франсиско, Делхи, Пекин, Шанхай, Сингапур, Сеул и от Йоханесбург до Франкфурт и обратно.

Ресторантското обслужване започва от 1 октомври и впоследствие се предвижда да бъде въведено и в полетите с Boeing 747 и A340 с начална точка Франкфурт и Мюнхен до Азия и Близкия изток.

Новата услуга вече е тествана на около 130 полета. Целта й е пътниците в тази класа да се чувстват като в ресторант. Поръчката обаче ще бъде сервирана на мястото на пътника, не се предвиждат допълнителни отделения, където това да става.

Агенцията посочва, че с тази стъпка германският превозвач се опитва да не отстъпва на услугите, предлагани от компаниите от Персийския залив като Emirates и Etihad. Освен това "Луфтханза" се опитва да се кандидатира за първата петзвездна авиокомпания в Европа или Северна Америка.