Зачестиха оплакванията срещу наплива от жени само по монокини, които превземат нюйорския "Таймс скуер" и изкарват пари от туристите, които се снимат с тях. Оплакванията са, че явлението било неподходящо и обидно.

Жените са "облечени" само с оскъдни прашки, а останалата част от телата им е покрита с различни рисунки, най-вече с копия на американското знаме. Въпреки оплакванията те не подлежат на санкции, тъй като по закон в Ню Йорк присъствието на публични места по монокини не е наказуемо. Само че има хора, които не намират за нормално полуголите труженички да позират за снимки с непълнолетни тийнейджъри.

"Ню Йорк дейли нюз" информира, че през уикендите "Таймс скуер" е работно място на около 40 полуголи дами, които обикалят нюйоркската Мека за туристите, за да изкарат по някой долар. Не доволството си от голото позьорство изразила пред медии Одеса Лейч, която не била радостна 12-годишният й син и 3-годишната му сестричка да гледат голия карнавал в сърцето на Ню Йорк. На същото мнение е и Парфейт Мутимура.

Удоволствието да запомниш престоя в Голямата ябълка в кадър с две поллуголи жени, чиито дупета обикновено са украсени с първите букви от името на града, ще излезе 10 долара. Тези, които рисуват костюмите на разголените хубавици, гледат на работата си като на изкуство, показващо "най-хубавото нещо на света – голото женско тяло".