Пребоядисаха кабинетите на ДПС и “Атака” и галерията за журналистите

Усилено лъскане на парламента тече през отпускарския за депутатите август. Освежителни ремонти се правят на няколко от кабинетите и в кулоарите, научи “24 часа”. Така на 1 септември депутатите ще влязат в освежено и основно почистено Народно събрание.

Пребоядисана е и галерията за журналисти в единия кулоар. Там се почистват и мебелите, но не е ясно дали ще бъдат подменени с нови.

По-основно внимание е обърнато на кабинетите на ДПС и на “Атака”, които не били пипани в последните години. Там дори са били вадени мебели, за да се освежат стените и измият прозорците.

В последните седмици преди старта на новата сесия предстои да се измият прозорците и изперат мокетите в цялата сграда.

Засега не е пипано нищо в пленарната зала. По принцип обаче всяка година се сваля огромният кристален австрийски полилей, за да бъде основно измит и да бъдат сменени изгорелите крушки.

На него греят 90 крушки, които преди няколко години бяха подменени с енергоспестяващи. 40 от тях са под формата на свещ, обточващи огромния кристален купол отвън, а другите 50 светят отвътре.

Освежителни ремонти има и в сградата на бившия Партиен дом. Там предстои и смяна на външната облицовка на два от прозорците на сградата.

Ще се ремонтират и противообледенителните системи на основната сграда на Народното събрание и на бившия Партиен дом, става ясно пък от обществена поръчка, пусната в сайта. Системата срещу обледеняване на козирката на лечебно-възстановителната база на НС във Велинград също се нуждаела от подмяна на част. За целта парламентът е заделил 95 хил. лв. без ДДС.