Американски и български войници ремонтираха целодневната детска градина в село Церова кория, община Велико Търново. С безвъзмездния труд на натовските бойци детското заведение вече разполага с обновени покрив, няколко стаи и бани. В понеделник сутрин войниците се срещнаха със заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков. Ръководителят на групата майор Брад Шелтън обяви, че дейностите в с. Церова кория ще приключат на 19 август, за когато е предвидено представяне на резултатите.

Детското заведение в близкото до Търново село бе включено в програмата за хуманитарна помощ на отдел "Военно сътрудничество" към Посолството на САЩ у нас. По същия проект тече основен ремонт и на покрива в Обединено детско заведение "Пролет" във Велико Търново. Изпълнителите увериха, че реконструкцията върви с добри темпове и на 1 септември детската градина ще посрещне с напълно готова сграда своите 120 възпитаници.

Средствата, които се инвестират в двете заведения, са малко над 55 000 лева. Проектирането е дело на общински експерти, а финансирането, изпълнението и закупуването на материали е възложено на отдел "Военно сътрудничество".
През седмицата групата на майор Брад Шелтън ще посети и други общински обекти. И двете страни изразиха удовлетворение от сътрудничеството и готовност то да продължи, съобщиха от местната администрация.