18-годишният Йордан Ангелов, който е сред двата процента най-интелигентни хора на планетата, работи на Българската Ривиера.

Курортисти разпознали в едно от пиколата на хотелски комплекс "Ривиера Бийч" момчето, което в края на юли изуми с рекордни резултати от теста на МЕНСА.

На последния тест на международната организация, проведен в морската столица, варненският ученик от Първа езикова гимназия в морската ни столица е получил 156 точки, съобщи "Дарик". Този резултат на IQ-тест е един от най-високите за 18-годишните, който поставя Йордан в онези около 2% от населението на планетата, отличаващи се с най-висок коефициент на интелигентост.

На теста във Варна Йордан е бил най-младият сред явилите се общо 15 варненци на възраст от 18 до 38 години. 8 от тях са издържали теста с над 98 % персентил.

"Йордан догодина ще замине за Англия, той е невероятно добър служител. Това е първото му лято, в което работи, като с това си помага за своето бъдещо следване зад граница", коментираха негови колеги, за които той е местната знаменитост.