Брачен консултант, погребален агент, водопроводчик, дори и лекар. Тези длъжности съвместява вече 34 години кметът на монтанското село Дондуково. Той е един от най-дълго управляващите кметове в Северозападна България, който през целия си живот е работил само едно - кмет.Професия „кмет” или как да управляваш едно село 9 мандата или 34 години. Протести, промени, политици, оставки, ... не и в монтанското село Дондуково. Там от 70-те години на миналия век, кмет си е само един човек.

„Първия работен ден, когато ме избраха беше на 9 май. Пълномощници бяхме тогава, тази дума кмет не съществуваше”, разказва пред Нова телевизия Румен Савов, кмет на село Дондуково.

Едно от най-странните неща, които му се наложило да прави като кмет било да опише всички, които обичали да си попийват в селото.

През деветте мандата се научил да бъде и брачен консултант. Спасил няколко семейства от развод, а с други по мъжки се разбирал да имат две или повече деца. Вече обаче го търсят за друго – за смяна на изгоряла крушка.

Кметът е решил наесен да не се кандидатира отново, въпреки че на последните местни избори кандидат си е бил само той.