Двама тийнейджъри са сред жертвите на жестоката катастрофа с български бус в Германия, а репортерът Олга Василева от Нова ТВотиде до родното място на жертвите и се срещна с близките им.

Сред загиналите са момиче на 15 години и момче на 18 години, които се оженили преди дни.

Останалите жертви са две жени на 30 и на 61 години, и трима мъжете между 18 и 36 години.

В петък следобед, препълненият микробус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, катастрофира жестоко.

Причините все още се разследват.

Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна.

Микробусът буквално е влязъл под тира и хората са загинали на място.

Всички пътници в буса отивали да работят в Германия. 

15-годишната Есра от Сливо поле и 18-годишният Джамал от Русе се запознали по интернет. Той от години живеел в Германия, но се върнал в България, за да поиска момичето за булка.

Целият кватрал „Сливица” е потънал в скръб заради смъртта на 15 годишното момиче загинало в тежката катастрофа в Берлин.

Шофьорът на буса вече е излязъл от кома и се е обадил на роднини по телефона.
„Както си карам вика с 110 по магистралата и изведнъж камиона спря пред мене и аз се наврях в него. И повече не помня”, разказва Наско Стефанов.

Приятели на загиналите разказват, че няма къща, която да не е изпратила емигрант. Няма и седмица, в която бус да не потегля за Германия.

Една от загиналите жени има 2 деца, които остават кръгли сираци. Жертвите на катастрофата, освен двамата тийнейджъри, все още не са разпознати.

Българските власти знаят имената на пътниците в катастрофиралия микробус, но не оповестяват цялата информация, защото първо трябва да бъде съобщено на близките им.

Телата на загиналите са жестоко обезобразени и това пречи на разпознаването.