Шестима българи загинаха в зверска катастрофа, за която на околовръстното шосе А 10 в Берлин, за която снощи информира БЛИЦ, са от село Сливо Поле, Русенско. Те са пътували за Хамбург, съобщава подробности кореспондентът на "24 часа" в Германия Капка Тодорова.Единият оцелял е момче на 25 години, който бил откаран с хеликоптер в специализирана за жертви на катастрофи болница в берлинсикя квартал „Марцан”. Там е претърпял животоспасяваща операция. Момчето има множество счупвания в областта на лицето и на гръбначния стълб. Другият оцелял е шофьорът, който е контактен. Също е настанен в болница.

Загинали са трима мъже и три жени от Сливо Поле, Русенско. Все още се изяснява каква е причината за катастрофата. Околовръстното е с три ленти, но в петък следобед задръставинята започват още в ранните часове. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Минибусът буквално се е врязал под тира и хората са загинали на място.

Пътят бе затворен веднага и в двете посоки за часове. Сенаторът по вътрешните работи на провиниця Бранденбург Матиас Кал ще се свърже днес с посланика Ради Найденов, за да го уведоми за случая. Заради затварянето му малко по-късно стана друга катастрофа, в която бе ранено тригодишно дете.