Извънземните посещаваха земята, за да предотвратят ядрена война между САЩ и СССР. Това заяви американският астронавт и участник в космическа експедиция до Луната Едгър Мичъл, съобщава Daily Mail. Астронавтът твърди, че високопоставени американски военни са виждали извънземни кораби по време на тестове на ядрено оръжие в средата на ХХ век."Те са искали да разберат какви са нашите възможностти във военната сфера. От многобройни разговори с хора на тези тема ми стана ясно, че извънземните са се опитвали да предотвратят началото на нова война и да бъде постигнат мир на Земята", казва Мичъл.  

Daily Mail отбелязва, че хората, вярващи в НЛО, смятат, че появата на извъземни пришълци именно в момента на създаването на ядрено оръжие, не е случайно съвпадение. Според тях извънземните цивилизации са се бояли, че хората може да бъдат заплаха не само за собствената си планета. 

Същевременно NASA побърза да се разграничи от заявлението на Мичъл. "Доктор Мичъл е велик американец, но по този въпрос ние не споделяме мнението му", е заявил представител на NASA.

Едгар Дийн Мичъл e бивш американски астронавт, шестият човек стъпил на Луната - като пилот на лунния модул на Аполо 14.