Актьорът Джони Деп е 20-ти братовчед на кралица Елизабет II, и двамата са наследници на крал Едуард III.

Според Ник Барат от Би Би Си, връзката между актьора и кралицата е крал Едуард III, който е починал през 1377 г. Кралицата е 17 пъти правнучка на крал Едуард, а предците на Деп от Йоркшир са роднини на третия граф на Нортъмбърленд , Хенри Пърси, починал през 1489 г. Хенри Пърси е 4 пъти правнук на крал Едуард. Ето тук се крие връзката между Едуард Ножиците и крал Едуард III.

Изненадваща роднинска връзка има и Мадона, която е девета братовчедка на Камила Паркър Боулс. Дукесата и кралицата на попа са наследници на канадците от френски произход Маделин Ърнард и съпруга й дърводелеца Закари Клотие, живели през 17 и началото на 18 век. Семейството е било едно от най-влиятелните в Канада.

Генетичната връзка е забелязана за първи път преди няколко години от Обществото на генеалозите в Бостън, а френско-канадската певица Селин Дион също е роднина на Мадона и Камила Паркър Боулс.

Изглежда американският президент Барак Обама и актьорът Брад Пит също имат общи корени в Кения и Ирландия. Обама и Пит са 10 пъти правнуци на Едуин Хикман от Вирджиния, който е починал през 1769 г. Белият дом има връзка и с Анджелина Джоли, която е девета братовчедка на бившата първа дама Хилари Клинтън.

Холивудският режисьор Гай Ричи пък има връзки в британското кралско семейство благодарение на шестата си братовчедка дукесата на Кеймбридж, Катрин Мидълтън. Ричи присъстваше на кралската сватба през 2011 г., защото е приятел на принц Уилям, а не заради роднинските си връзки с Кейт.

Връзката между Кейт Мидълтън и Гай Ричи датира от 18 век. Техен прародител е Дейвид Мартино, който е 6 пъти прадядо на дукесата на Кеймбридж и 5 пъти на режисьора.

Оказва се, че и Селин Дион и Джъстин Бийбър също имат връзка помежду си. Двамата са десети братовчеди и са 9 пъти правнуци на Жак Везина и Мари Бойдсън от Франция, които са живели в Квебек, Канада, през 17 век.