Окръжен съд Пловдив пусна на свобода под домашен арест Милан Дивеков. 24-годишният младеж стана печално известен с това, че преди няколко вечери прегази и уби 63-годишен пешеходец на зебра в пловдивския квартал „Кючук париж”. Той беше арестуван ден след инцидента, при разпит в КАТ. Според очевидци момчето е шофирало бясно с над 100 км. в час, но според адвоката на обвиняемия е карал със скорост между 50-70 км. в час. 

Прокурор Тодор Павлов поиска постоянен арест за поредния убиец на пътя, съдия Нина Кузманова обаче отсече, че Милан не е обществено опасен и няма опасност да с укрие. 

Попитан за коментар, прокурор Попов каза само: „Изумен съм. Такива шофьори превърнаха зебрите в ешафод за добросъвестните пешеходци. Нищо няма да го спре да яхне нова, бърза машина и поредният пешеходец да бъде ликвидиран”. 

Прокурорът подчерта, че Милан е взел книжка през 2009 г. От тогава има много нарушения на пътя, включително и отнемане на контролния талон. Единствените думи на младежа бяха „Съжалявам”. 

На 12 август около 21.50 часа Дивеков удря възрастния човек, който загина. Момчето е глобявано три пъти до сега за шофиране с превишена скорост. Държавното обвивинение обмисля да обжалва мярката пред Апелативен съд Пловдив.